Interiør og webdesign

Kan du få hjelp av interiørdesigntips når du jobber med webdesign? Det er faktisk noen ting du kan lære.

Kreativt tilpasset innhold

Kontrast finnes overalt hvor du ser og er også en stor aktør når det gjelder design. For å bruke kontrast kan du bruke to motsatte farger eller former for å skape effekten. Tenk på tradisjonelle kontrastfarger som brun og grønn eller rød og gul. De har en behagelig estetikk som nesten er trøstende for øyet mens de skaper interesse.

Bruk av kontrast, spesielt med farger, kan gjøre et nettsted levende og gi det en moderne, elegant følelse. Vær forsiktig med hvordan du plasserer kontrasterende stykker og farger, da det også kan føre til at siden føles opptatt og uorganisert.

Et godt eksempel på hvordan du legger til litt kontrast til en side, vil være en lysere bakgrunn, kanskje med litt kunstnerisk detaljering og skrifttyper i kontrastfarger til hovedfargeskjemaet. Dette gjør at ordene og bildene på skjermen virkelig kan “pope”.

Finne ditt fokuspunkt

Når det gjelder interiørdesign, er det mest kjente målet fokuspunktet, og dette er også tro mot webdesign. Et fokuspunkt er det som gjør at en side har interesse og fjerner kjedsomhet fra rommet. 

Faktisk burde hvert veldesignede nettsted ha ett eller flere knutepunkter for å gi det interesse. Avhengig av størrelsen på nettstedet du jobber med, vil et godt eksempel på noen fokuspunkter være et banner over hele siden, en slående logo eller veldesignede menylinjer.

Et fokuspunkt bør sikte på å trekke blikket til det ved å skape interesse, men bør ikke dominere øyelinjen. Dette er grunnen til at interiørdesign funksjoner vegger fungerer så bra. Det som fungerer bra for interiørdesign, vil vanligvis også oversettes godt til webdesign. Hvis hver side skulle være sterkt dekorert i et slående mønster, ville det ikke være noe som spesielt trekker blikket mot det. Et funksjonspunkt på et nettsted er en del av nettstedet innredet i en mer ekstravagant og dristig stil som utfyller resten av nettstedet. Fokuspunktet er også den morsomste delen av nettstedsdesign, og det er når du kommer til å lage noe litt mer unikt som gir et rom sin viktigste identitet.